Om


Morten Elmegaard


Jeg hedder Morten Elmegaard

Jeg er misbruger. Eller var! For selv om jeg ikke længere indtager hverken alkohol eller andet afhængighedsskabende, og mit liv er startet påny, så vil mit liv for evigt være præget af mit tidligere liv som misbruger. Den viden og erfaring bruger jeg nu til at hjælpe andre med.


Jeg er født i 1961, og er ikke opvokset med misbrug i mit barndomshjem. Der var kun alkohol på bordet ved festelige sammenkomster. Alligevel er jeg opvokset en i dysfunktionel familie,min mor var psykisk syg. I de sidste mange år af hendes liv var hun afhængig at nervemedicin. Min søster og jeg opdagede det ikke som børn og unge, og har først fundet ud af det senere i livet. Vores far var heldigvis ikke afhængig eller havde noget misbrug. De begge er døde nu.

Når jeg kikker tilbage, med den viden og livserfaring jeg har nu, kan jeg godt se, at der på begge sider af min familie har været et massivt misbrug og afhængighed. Det videnskabelig bevist, at afhængighed kan være arveligt. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg har arvet det i mine gener. 


Efter min skoletid kom jeg i lære som karrosseribygger & karetmager. Siden hen har jeg beskæftiget mig med mange forskellige erhverv – også inden for salg og service. I de sidste mange år har jeg arbejdet som salgskonsulent, butiksassistent og håndværker.

Efter mit liv er re-startet - som 50-årig og ædru - har jeg brugt min historie og livserfaring til at hjælpe andre, og bl.a. været formand i forskellige netværksforeninger for alkoholmisbrug og udvalg for udsatte borgere i kommunalt regi, og deltagelse i regionsmøder for misbrug og psykisk lidelser.


Jeg har bl.a. taget flg. kurser og uddannelser:

  • Bisidderkursus 
  • Rådgivning på telefon
  • Uddannet Kognitiv mentor

Min egen vej

Jeg har været inde og ude af behandling

Jeg har været ædru i mere end 10 år nu. Det er jeg pokkers stolt af.

I 20 år var jeg i misbrug og afhængig af alkohol.


Et helvedes til liv. I perioden fra 2006-2011 røg jeg ’ind’ og ’ud’ af behandlinger. Jeg har været på antabus, taget en ’kold tyrker’, været i 2 gange døgn indlæggelser i Minnesota-behandling af flere omgange, på i alt 8 uger.


I dag lever jeg et ’normalt’ ædru liv uden alkohol. Jeg holder mig selv vedlige ved hjælp af ugentlige netværksmøder for alkoholikere, mediterer, dyrker yoga, læser diverse relaterede artikler om misbrug/afhængighed, går til foredrag - og holder selv foredrag om mit liv som misbruger.

Min viden og erfaring fra et liv som misbruger – og min uddannelse som kognitiv mentor – vil jeg nu gerne bruge til at hjælpe andre ud af deres misbrug - uanset hvilket misbrug eller afhængighed de har.